Διεθνές Συνέδριο Κοινωνικής Παιδαγωγικής 2020 στην Κύπρο

Πηγή: https://www.facebook.com/events/1202132523295282/


Γεια σε όλους!

Πρόσφατα ανακάλυψα ότι το 2020 (16 – 18 Ιουνίου) θα πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο Κοινωνικής Παιδαγωγικής στην Κύπρο, το οποίο διοργανώνεται από τους οργανισμούς Social Pedagogy Association, ThemPra Social Pedagogy και UCLan Cyprus.

Σας παραθέτω μεταφρασμένο το σημείωμα των διοργανωτών:

“Το συνέδριο αυτό αποτελεί μέρος μιας διεθνούς πρωτοβουλίας για τη συνάντηση ερευνητών και επαγγελματιών της κοινωνικής παιδαγωγικής και της κοινωνικής εκπαίδευσης από όλο τον κόσμο, η οποία βασίζεται σε πολλές προηγούμενες προσπάθειες. Πιο πρόσφατα, το συνέδριο «Κοινωνική Εκπαίδευση και Κοινωνική Παιδαγωγική: Γεφυρώνοντας Παραδόσεις και Καινοτομίες», που πραγματοποιήθηκε στην Puebla του Μεξικού το 2018, αντιπροσώπευσε μια ευρεία ποικιλία θεμάτων που αντικατόπτριζαν πολλούς από τους διαφορετικούς τομείς που καλύπτονται από την έρευνα και την πρακτική της κοινωνικής παιδαγωγικής.
Το συνέδριο αυτό θα επικεντρωθεί στις ίδιες διασυνδέσεις μεταξύ της Κοινωνικής Εκπαίδευσης και της Κοινωνικής Παιδαγωγικής, δίνοντας έμφαση στις πολλές φιλοδοξίες και προσδοκίες των παιδαγωγών για έναν καλύτερο κόσμο. Πρόθεσή μας είναι να συνδεθούμε και να ανταποκριθούμε στις κοινωνικές αλλαγές, εξερευνώντας λύσεις στις προκλήσεις που αφορούν την αειφορία, την ανισότητα, την παγκόσμια βία, τη συμμετοχική δημοκρατία και πολλές άλλες. Οι υποβολές συμμετοχής μπορεί να περιλαμβάνουν προτάσεις για εισηγήσεις ή εργαστήρια. Τα εργαστήρια πρέπει να προσφέρουν στους συμμετέχοντες ενεργό συμμετοχή μέσω της απόκτησης νέων δεξιοτήτων ή μέσω της δέσμευσης των συμμετεχόντων στη συζήτηση και την επίλυση προβλημάτων.
Κατά την τελική συνάντησή μας στο συνέδριο του 2018, στην οποία έλαβαν μέρος 350 συμμετέχοντες από 17 χώρες, αποφασίστηκε να γιορτάζουμε αυτή την εκδήλωση κάθε δύο χρόνια. Ως εκ τούτου, η επόμενη διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο το 2020, και η μεθεπόμενη στην Κολομβία το 2022.”

Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.

Δημιουργός: Ελένη Κοντογιάννη

Είμαι φιλόλογος και εργάζομαι από το 1996 σε δομές τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης. Από το 2016 είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ στην κατεύθυνση "Κοινωνικές Νευροεπιστήμες, Κοινωνική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση". Δημιούργησα αυτό το blog στο πλαίσιο της διπλωματικής μου εργασίας, ώστε να ολοκληρώσω (επιτέλους!) τη φοίτησή μου. Ελάτε να συζητήσουμε για την Κοινωνική Παιδαγωγική και να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας!

Αφήστε μια απάντηση